Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

 

Znamka Dvainštirideset (Dvainštirideset, Anže Frantar, s.p.) naročene izdelke pošilja preko Pošte Slovenije. V košarici se vam bo (pred dokončno potrditvijo naročila) izračunala poštnina glede na skupno težo. Brezplačna dostava ob nakupu v znesku nad 70 EUR.

 

Način plačila

Z nakazilom na bančni račun ali preko nakazila s storitvijo PayPal.

 

Stroški dostave s Pošto Slovenije:

– poštnina za 1 milo izdelek: 0,95 EUR
– poštnina za 1 darilni paket: 2,20 EUR
– poštnina za podstavek: 1,20 EUR

 

POGOJI POSLOVANJA IN NAKUPA

 

Splošni pogoji spletne trgovine dvainstirideset.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Upravljalec spletne trgovine je podjetje Dvainštirideset, Anže Frantar, s.p., Polje cesta XXXII/48, 1260 Ljubljana-Polje (v nadaljevanju: Podjetje) in si pridržuje pravico do sprememb pogojev.

 

Cene in njihove spremembe

 

Vse cene na/v spletni trgovini dvainstirideset.si so izražene v evrih (€) in ne vsebujejo DDV-ja, saj podjetje ni zavezanec. Gre za redne cene, pri katerih si pridružujemo pravico do njihovega spreminjanja. Vse akcijske cene so jasno označene.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila. V primeru da se cena izdelka spremeni v času, ko je kupec že opravil nakup ali med obdelavo, velja da kupec plača ceno, ki je navedena v trenutku naročila.

 

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak pri navedbi cen. V kolikor pri naročilu opazimo, da je prišlo do napake, Podjetje kupca o tem obvesti in mu ponudi pravilno ceno. V kolikor se kupec s ceno ne strinja, lahko odstopi od pogodbe.

 

Izdelki so na voljo do prodaje zalog. Fotografije so last spletne trgovine in predstavljajo izdelek, ne pa njegovih lastnosti.

 

Registracija in sklenitev pogodbe

 

Za izvedbo nakupa registracija ni potrebna, je pa omogočena v primeru, da stranka to želi. Uporabnik na svoj elektronski naslov prejme uporabniško ime in geslo. Zaradi varnosti podatkov je uporabnik dolžan zagotoviti, da bo v svojem imenu in s svojim geslom dostopal le on oz. pooblaščena oseba.

 

Z oddajo naročila ozrioma s prijavo v našo spletno trgovino uporabnik soglaša z uspešno sklenitvijo kupoprodajne pogodbe med naročnikom in ponudnikom ter z njenim izpolnjevanjem. Pogodba je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme na svoj e-poštni naslov sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). S tem se kupec strinja s Pogoji poslovanja spletne trgovine dvainstirideset.si in od tistega trenutka dalje so vsi pogoji in cene potrjeni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Vse pogodbe so v slovenskem jeziku in vsebujejo vsa potrebna določila v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Shranjene so na sedežu Podjetja.

 

Preklic naročila

 

Uporabnik lahko v 24 urah od oddaje naročila, brez predhodnega pojasnila, odstopi od kupoprodajne pogodbe, če naročilo še ni bilo odposlano na naslov kupca. Preklic naročil velja le ob predhodnem obvestilu na elektronski naslov anze@dvainstirideset.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki jo je kupec prejel ob potrditvi naročila v svoj elektronski naslov.

 

Plačilni pogoji

 

V spletni trgovini dvainstirideset.si lahko trenutno naročate:

– po predračunu
– s plačilom preko storitve PayPal
– s kreditno kartico Visa ali Mastercard

 

Dostava blaga

 

Dostavo naročenega blaga za spletno trgovino opravlja Pošta Slovenije d.d.. Spletna trgovina dvainstirideset.si ni odgovorna za prekoračen rok dostave.

 

Dostava se izvrši na naslov kupca, ki je bil naveden ob prijavi oz. naročilu.

 

Transportne stroške krije kupec, spletna trgovina dvainstirideset.si pa se zavezuje, da bo izbrala najugodnejšega ponudnika za dostavo blaga.

– poštnina za 1 milo izdelek: 0,95 EUR
– poštnina za 1 darilni paket: 2,20 EUR
– poštnina za podstavek: 1,20 EUR

*Pri nakupu nad 70 EUR transportne stroške oz. stroške dostave krije spletna trgovina dvainstirideset.si.

 

Če vas ob dostavi pošiljke ne bo doma, vas bo nedostavljeno blago čakalo na vaši pošti. Prevzamete ga lahko v roku 15 delovnih dni.

 

Dobavni roki

 

Spletna trgovina dvainstirideset.si si prizadeva, da je blago po opravljenem plačilu dostavljeno v 3 do 5 delovnih dneh. Spletna trgovina bo naročeno blago, ki je na zalogi, odposlala v roku 3 delovnih dni. V kolikor naročeno blago ni na zalogi, vas bomo osebno (po telefonu ali emailu) obvestili o predvidenem dobavnem roku, nato pa se lahko sami odločite o morebitni spremembi naročila.

 

Potrditev naročila

 

Po oddaji naročila boste prejeli potrditev naročenih izdelkov in skupno ceno in kontakt, ki vam bo na voljo v zvezi z vašim naročilom.

 

Vračilo blaga

 

Če je blago že dostavljeno na naslov, ima kupec pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga odstopi od kupoprodajne pogodbe. Pisni odstop je možen prek običajne pošte na naslov podjetja ali preko elektronske naslova anze@dvainstirideset.si. Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki morajo boti nerabljeni, nepoškodovani, nespremenjeni količini ter v originalni embalaži. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

 

Paketni izdelki morajo biti vrnjeni po pošti izključno kot paketna pošiljka, lahko pa jih sam dostavi na sedež podjetja. Stroške vračila kupec krije sam.

 

Ponudnik vrne celotno kupnino najpozneje v 10 dneh od prejetja vrnjenega blaga na transakcijski račun kupca, če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago vrnil v zakonskem roku.

 

Pravica do vračila ne velja, če je blago uporabljeno ali brez originalnih etiket ali je bilo poškodovano pri nepravilni uporabi, razen če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom.

 

Reklamacija

 

Kupec lahko blago reklamira, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od naročila. Kupec je dolžan blago pregledati in morebitne nepravilnosti sporočiti ponudniku na elektronski naslov anze@dvainstirideset.si. Kupec ima pravico blago reklamirati v 8 dneh od nakupa z originalnim računom, ki ga pošlje na naslov podjetja in zahteva takojšnjo zamenjavo ali vračilo kupnine.

 

Reklamirano blago lahko kupec dostavi osebno na sedež podjetja ali ga na stroške ponudnika, v originalni embalaži, pošlje po pošti. Pošiljk z odkupnino brez predhodnega dogovora ne sprejemamo. Če kupec ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, se mu ta vrne na transakcijski račun, najpozneje v 10 dneh.

 

Vračilo poškodovanih pošiljk

 

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, nas pokličite in pričeli bomo z razreševanjem nastale težave.

 

Pravno obvestilo

 

Spletna trgovina dvainstirideset.si vsi podatki in slike izdelkov, prikazani na spletni strani, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

 

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak in do spremembe cen.

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

 

Izdelke v spletni trgovini se uporablja za kozmetično uporabo. Odgovornost kupca je, da izdelke uporablja varno in primerno namenu izdelka. Za morebitne posledice nepravilne uporabe je odgovoren izključno kupec izdelkov. Podjetje ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi napačne uporabe ali neznanja kupca. Podjetje prav tako ne daje nobenih zdravstvenih zagotovil glede učinka ponujenih izdelkov. Izdelki niso namenjeni zdravljenu ali lajšanju kakršnihkoli bolezni ali drugih zdravstvenih težav.

 

Pogoji poslovanja veljajo od 1.12.2015 do preklica.